Denisipari puturi apa

Tehnici pentru denisipari puturi apa


Compania noastra va pune la dispozitie mai multe tehnici de denisipari puturi apa. Primul procedeu consta in denisiparea prin pompari alternative, metoda care se traduce prin pomparea apei cu ajutorul pompei Mamuth, urmata de opriri spontane ale acesteia, denumite in mod traditional "stoluri". Procesul pe care se bazeaza aceasta tehnica de denisipare put este in stransa legatura cu creearea unor variatii mari de presiune, ce vor produce in final denisiparea optima a instalatiei.

Tot cu ajutorul pompei Mamuth poate fi pusa in practica si o alta metoda de denisipare pentru puturi, denumita : denisipare pe tronsoane, insa in cazul acesteia este necesara o componenta speciala, realizata din metal. O alta tehnica abordata de specialistii nostri pentru denisipari puturi este cea cu gura forajului deschisa si analog, cu gura forajului perfect etansata.

Ambele prezinta aceeasi rata de succes, iar alegerea va fi aleasa in functie de bugetul pe care doriti sa-l alocati. Nu il ultimul rand, recomandam clientilor nostri procesul de denisipare put cu balbotaj sau pomparea simpla, efectuata tot cu interventia pompei Mamuth. Indiferent de tehnica aleasa pentru denisipare, este esential sa alegeti sa lucrati cu o echipa de profesionisti in acest domeniu.

Servicii de denisipare put


V-ati intrebat vreodata de ce este necesar un serviciu profesional de denisipari puturi? Optiunea pentru un astfel de serviciu devine o alegere comuna a proprietarilor care se ingrijesc de calitatea apei potabile care ajunge in propria lor locuinta sau fabrica. Indiferent de scopul pentru care este realizat forajul de apa, proprietarul trebuie sa se asigure de eficienta sa ulterioara, iar denisiparea periodica a putului reprezinta cel mai important pas in procesul de intretinere.

Innisiparea forajelor de apa poate avea cel putin doua cauze. In primul rand, solicitarile pentru denisipari puturi apa provin de la proprietarii care nu au mai extras apa cu ajutorul forajului de o perioada indelungata de timp. O alta parte a solicitarilor are drept origini exploatarea indelungata a putului de apa. In ambele cauze, interventia pentru denisipare put reprezinta singurul proces care va poate ajuta sa indepartati acumularile de nisip si alte sedimente in cadrul decantorului.

Acest proces de acumulare a impuritatilor poate fi cauzat atat de inactivitatea instalatiei pentru o perioada indelungata de timp, insa este cel mai mult influentata de modul si maniera in care este exploatat putul pentru obtinerea debitului necesar.

Beneficii ale procesului de denisipare


Exista numeroase avantaje pe care le ofera serviciile profesionale de denisipari puturi apa, primul dintre acestea fiind reprezentat de sporirea gradului de permeabilitate a zonei care se invecineaza cu filtrul, astfel incat presiunea apei sa creasca. Prin procesul de decolmatare se reduc in mod considerabil pierderile de sarcina de la nivelul filtrului, astfel sa se maximizeaza raza de captare a forajului de apa, iar debitul care urmeaza a fi pompat in timpul utilizarii efective este unul optim.

Daca in timpul denisiparilor se efectueaza toate verificarile, operatiile si masuratorile necesare, atunci dumneavoastra o sa va puteti bucura de intreagul amalgam de avantaje pe care il ofera forajul de apa, indiferent daca acesta a fost realizat in scop personal sau industrial. Trebuie sa retineti faptul ca innisiparea este favorizata in doua situatii – atat in momentul in care forajul nu utilizeaza pentru o perioada indelungata de timp, cat si atunci cand utilizarea lui nu este una corecta.

Astfel, este foarte important ca echipa ce intervine pentru denisipari puturi sa cunoasca debitul propriu zis al forajului, dar si dimensiunile initiale ale margaritarului si fantelor, pentru ca operatiunile de intretinere sa va ofere rezultatele mult asteptate.